Кралица Елизабет Втора
Кралица Елизабет Втора / Gulliver/Getty Images
Принц Луи, третото дете на принц Уилям и съпругата му Катрин, ще бъде кръстен днес на малка, частна церемония, водена от архиепископа на Кентърбъри, но кралица Елизабет Втора няма да присъства, съобщи Ройтерс.

Принц Луи ще бъде кръстен на важна за кралица Елизабет Втора и принц Филип дата
 
Луи е пети по ред в наследяването на престола. Той се роди на 23 април и ще бъде кръстен в кралския параклис на двореца Сейнт Джеймс, в центъра на Лондон.

Кейт Мидълтън и принц Уилям показаха новия член на семейството. Момченцето проплака за първи път в 11.01 ч. местно време в лондонската болница "Сейнт Мери". Това е третото дете на херцогинята на Кеймбридж и британския престолонаследник.
Guliver/Getty Images

Уилям и Кейт показаха новородения принц (СНИМКИ)
 
Прапрабаба му Елизабет и съпругът ѝ принц Филип обаче няма да са сред гостите на церемонията, съобщиха от двореца Кенсингтън. Отсъствието на 92-годишната кралица не се дължи на здравословни проблеми, твърди източник от двореца.
Елизабет Втора, която е най-възрастният и най-дълго управлявал монарх, пропусна служба в катедралата "Сейнт Пол" в Лондон по повод 200-годишнината от основаването на ордена на Св. Михаил и Св.Георги миналия месец, но имаше редица публични изяви оттогава.
Шест кралски кръщенета – Елизабет Втора, Чарлз, Уилям, Хари, Джордж и Шарлот (ВИДЕО)
 
Кралицата трябваше да се върне в Лондон в понеделник заради натоварената си програма, част от която е и предстоящата среща с президента на САЩ Доналд Тръмп в петък в Уиндзорския замък.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА