Копола критикува легендарни актьори
Копола критикува легендарни актьори / снимка: БГНЕС

Прочутият режисьор Франсис Форд Копола се изказа критично за Робърт де Ниро, Ал Пачино и Джак Никълсън. Според него на тях им липсва „страст“.

Според носителя на пет Оскара Копола, те „се занимават с всичко, което им се предлага и вече не са амбициозни като преди”. По думите на 68-годишния режисьор и създател на „Кръстника” Робърт де Ниро „никога не губи пари – той просто ги крие в дюшека”.

Според Копола, Джак Никълсън може да се държи неприлично и „прилича малко на Марлон Брандо“. „Той е умен, винаги е на „ти“ с важните хора и босовете в киностудиите. Винаги е бил жокерът в колодата“, казва Копола.

По думите му получаването на главни роли е характерно по-скоро за Де Ниро, отколкото за Никълсън, който има „пари, влияние и жени“. Номиниран два пъти за Оскар за ролята си в първите две серии на „Кръстника“, Ал Пачино винаги е искал да играе в театъра. Копола отбелязва, че в сравнение със сегашните младежи тримата прочути актьори нямат желание да изиграят ролята най-добре от всички.

„Не усещам тези момчета да проявяват страстта да направят ролята и желание да бъдат велики, защото ако бе така, те щяха да го направят“, казва режисьорът, цитиран от БГНЕС. „Просто не ми е ясно какво изобщо искат от живота“, добавя той.