Заклетите пиячи осигуряват една трета от доходите на производителите на спиртни напитки във Великобритания
Заклетите пиячи осигуряват една трета от доходите на производителите на спиртни напитки във Великобритания / ThinkStock/Getty Images
Най-заклетите пиячи в Обединеното Кралство изпиват 68 процента от алкохола, произведен в държавата, изчислиха британски медици, цитирани от сп. "Адикшън".
 
Данните от изследването били събрани от продажбите в баровете и супермаркетите, като към тях били прибавени и резултатите от проведени анкети.

Вижте какви са четирите типа хора според пиянството им
 
Специалистите се интересували не само от количествата изпити спиртни напитки, но и къде са били закупени и какви средства са били похарчени за тях.

Заклетите пиячи осигуряват една трета от доходите на производителите на спиртни напитки във Великобритания
Заклетите пиячи осигуряват една трета от доходите на производителите на спиртни напитки във Великобритания ThinkStock/Getty Images

Алкохолиците се оказали малцинство сред потребителите, но те изкупували най-големи количества алкохол, за сметка на останалите. На заклетите пиячи се падат 68 процента от продажбите. Те осигуряват една трета от доходите на производителите на спиртни напитки във Великобритания.

Разкриха кой алкохол предразполага хората към секс

Ако британците спазват принципите за отговорна консумация на алкохол, препоръчана от здравните власти, то цените на спиртните напитки би трябвало да скочат от 3 до 5 пъти, за да не са на загуба производителите.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА