Колко често трябва да почистваме дома си? Всеки ден, веднъж седмично или по-малко? Според експерти има няколко класически правила, към които е добре да се придържаме и които ще ни дадат определена насока за това кое, кога и колко често трябва да почистваме. Вижте ги в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Кухня

Според специалистът по контрол на чистотата Кайт Щулхов кухнята трябва да се чисти всеки ден. Той отбелязва, че не е нужно да правите основно почистване на цялото помещение, но е задължително да миете мивката, кухненския плот и масата за хранене.

„Трябва да чистите кухнята всеки ден, защото в нея готвите и се храните. Важно е да спазвате максимална хигиена в това помещение, за да избегнете поглъщането на замърсена храна“, споделя специалистът.

кухня
iStock/Getty Images

Хол

Кайт Щулхов съветва да почистваме хола поне веднъж на седмица, за да премахнем праха от пода и мебелите. Според специалистът е важно да почистваме добре и меката мебел, върху която прекарваме най-много време.

5 полезни съвета за пролетното почистване

Баня и тоалетна

Според експерта банята трябва да бъде почиствана поне веднъж на седмица, а тоалетната два-три пъти на седмица. Той напомня, че не трябва да забравяте да сменяте хавлиите си веднъж на седмица.

Баня почистване
iStock/Getty Images

Спалня

Препоръчва се да почиствате спалнята си поне веднъж на седмица, като най-важното е да сменяте чаршафите си. Освен това експерти препоръчват да давате матрака си поне два пъти в годината на професионален хигиенист.

спалня почистване
iStock/Getty Images