В днешното общество не е достатъчно да си добър в едно нещо. Общественият натиск те кара хем да си красив, хем слаб, хем да си инфлуенсър, хем лекар, хем да пееш, хем да пишеш и така до безкрай. Заради това и на инфлуенсърите не им е достатъчно да правят реклами в социалните мрежи, те искат да оставят нещо след себе си, което ще е по-трайно от рекламен пост. Тук идват на помощ книгите. Почти не остана роден влогър и инфлуенсър без издадена книга или поне без да му е минавала мисълта за това пише каналът на Флора Иванова във vbox7.

Изи

Едва в началото на 20-те, Изабел Овчарова (@izieqka) има зад гърба си вече три книги. Първата ѝ книга  "Щастливей" бе публикувана през 2019г. Произведението дори спечели Вазовата награда за детска литература. При началото на пандемията през 2020г. излезе и романът „Причината“, а „Прочети когато…“ беше публикувана в края на същата година. Книгите на Изи покориха книжните класации, а тя организира редица фен срещи в книжарници и библиотеки.
 

Йоана Йокко

„Здрасти, хора, лелчи here!“  е запазената марка за начало на видеата на Йоана Йокко. Тя е запалена по здравословния и балансиран начин на живот. Нейната книга се казва „50 здравословни рецепти“ и в нея тя споделя именно това. Интересното е, че рецептите са не просто здравословни, но и вегетариански – супи, салати, основни, та дори и десерти.
 

Емил Конрад

Емил Конрад е един от пионерите в създаването на интернет съдържание у нас. Не е случайно и че той има шест издадени книги. Първата му книга „Нещата, на които не ни учат в училище“ се превръща в книгоиздателското събитие на 2015 година и заема първото място в класациите с продажби от над 50 000 екземпляра (по данни на издателство „Егмонт“). Другите му книги са „#Сподели“, „Изкуството да бъдеш мързелив“, „Книгата на Силвето“ и „Иронията на живота ми“. Последната му книга се казва „Хаос в кухнята“ и е с готварски рецепти.
 

Мъци

Мъци определя себе си като Youtube machine, а броят на гледанията му в платформата го доказва. По време на пандемията той влиза в клуба на „инфлуенсъри със собствени книги“. Цялата си история той събира в книгата „Лисица“, в която разказва за пътя си като ютубър, отношенията в този бранш, трудностите и т.н.
 

Антоанет Пепе

Преди месец с грандиозно парти Антоанет Пепе представи първата си книга. На събитието присъстваха много инфлуенсъри, блогъри и други популярни личности. „Розовият балон“ разказва историята на момичето Антоанета Пепелджийска-Йепсон, която се превръща в Антоанет Пепе – един от най-разпознаваемите родни инфлуенсъри.