Ким Чен Ун може би има наследник
Ким Чен Ун може би има наследник / снимка: Reuters

Съпругата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, за която наскоро се разбра, че е бременна, вече е родила, предаде южнокорейската агенция Йонхап, позовавайки се на кадри от репортаж на севернокорейската телевизия.

Слухове за възможната бременност на Ли Сол Чжу се появиха преди няколко месеца, като поводът за това беше "изчезването" на първата дама през есента - почти два месеца тя не се беше появявала на публични събития. В средата на декември Ким Чен Ун и съпругата му присъстваха на траурна церемония, организирана за първата годишнина от смъртта на бащата на лидера Ким Чен Ир.

Тогава Ли Сол Чжу се появи в традиционната широка корейска рокля, показвайки видимо закръглен корем, припомня БГНЕС. Затова пък на официалния прием по случай Новата година, който беше предаван от държавната телевизия, първата дама носеше плътно впита пола и блузка, под които не се забелязваха никакви признаци на бременност.

Според южнокорейски журналисти допълнително доказателство, че на първата двойка се е родило дете, била популярната коледна песен When a Child is Born (Когато се роди дете), изпълнена по време на тържеството от дамски ансамбъл.

Ли Сол Чжу е завършила университета "Ким Ир Сен", в който баща й е преподавател. Майка й е лекарка. По данни на южнокорейското разузнаване първата двойка е сключила брак още през 2009 година и се предполага, че вече имат едно дете.