Кенгуру и прасе станаха интимни приятели
Кенгуру и прасе станаха интимни приятели / ThinkStock/Getty Images

Кенгуру и прасе, живеещи в изолирана къща в Северна Австралия, станаха интимни приятели, съобщи Би Би Си. Според специалисти поведението на двете животни е изненадващо. Те обясниха, че то се дължи на живота им в плен.

Животински нагон

Собственикът им Грег Дик разказа, че двете животни прекарват много време заедно, спят заедно, гушкат се и от известно време "са влюбени". Прасето пристигнало преди около година и мъжкото кенгуру веднага го харесало.

"Отгледаните от хора кенгурута свикват както с тях, така и с другите животни наоколо", обясни Марк Елдридж от Австралийския музей. "Известни са случаи на отгледани от човек кенгурута и уолаби, които вече не се възприемат като такива и гледат на другите животни наоколо като потенциални сексуални партньори", отбелязва още той.

"Има случай дори на уолаби, опитало се да се сближи със зайците, с които било в една клетка, добави Елдридж.

Женските прасета излъчват много силен феромон. Това може да обясни симпатиите на кенгуруто. Освен това разгонените женски прасета са програмирани да стоят на едно място, ако бъдат натиснати в долната част на гърба. Затова и Епъл приема без да протестира авансите на кенгуруто.

Възможно ли е котка да роди чихуахуа?

"Необичайно е, не се вижда често, но и ситуацията е необичайна", каза Дерек Спилман от университета на Сидни. "Това са два вида, които са самотни. Единствената им възможност е да се сближат с друг вид животно", твърди той.

Източник: БТА