Възможно ли е котка да роди чихуахуа?
Възможно ли е котка да роди чихуахуа? / Thinkstock/Getty Images

Пенсионер от Китай изуми света с твърдението, че котката му е родила кученце от породата чихуахуа, пише в. "Дейли експрес".

Стопанинът на косматата родилка, 3-годишната Ню Ню, е не по-малко изненадан. 74-годишният Цзя Вейнуан разказва как лично е асистирал в раждането и е бил смаян от откритието, че едно от петте появили се на бял свят котенца всъщност е чихуахуа.

Възрастният китаец няма обяснение как кутрето се е озовало сред котилото, но настоява, че е бил свидетел на целия родилен процес и е сигурен, че Ню Ню се е сдобила с пет отрочета. Първоначално пенсионирът не обърнал голямо внимание на вида на бебетата, но по-късно, когато ги разгледал отблизо, установил, че сред тях има чихуахуа.

Цзя Вейнуан разказва, че няма как питомката му да се е чифтосала с куче, тъй като лично я е занесъл на свои приятели, които са я затворили с котарак за два дни.

"През целия си живот не съм чувал за чифтосване между котки и кучета. Ситуацията е доста объркваща. Родилният процес протече пред очите ми и съм сигурен, че лично асистирах за появата на кученцето. Надявам се, че давайки гласност на тази история в медиите, някой учен ще предложи разумно обяснение. Мнозина сигурно ще помислят, че си съчинявам, но аз съм на 74 години и не съм човек, склонен да лъже ", казва Цзя Вейнуан.

Пенсионерът допълва, че вече е намерил стопани за котенцата на питомката си Ню Ню, но не и за кутрето. Вейнуан казва още, че макар родено от котка куче да е лоша поличба, засега ще задържи малкото чихуахуа и ще изчака да види какво ще се случи.

Източник: БТА