Какво прави хората щастливи?
Какво прави хората щастливи? / Thinkstock/Getty Images

Британски социолози с помощта на анкета сред 2000 души са установили какви предмети или обстоятелства могат да направят хората щастливи.

На първо място се е оказало току-що изпраното спално бельо, споменавано най-често, съобщи Нюзру.

На второ място британците са посочили топлината на слънчевите лъчи, които човек усеща на лицето си.

На трето са благодарността или добрата постъпка, извършена от непознат. Следват случайно намерените пари и да останеш за известно време сам.

В топ 10 са намерили място също дългият и неудържим смях, времето, прекарано в любимото кресло или диван, наскоро изпеченият хляб, възможността да направиш нещо добро на другите и усещането за чистота и свежест след като си взел душ.

Ако се съди по всичко, приятните дреболии правят хората щастливи.

Резултатите от социологическото проучване са показали, че британците рядко се чувстват щастливи. Едва всеки осми е изпитвал положителни емоции повече от един път на месец. 20% от анкетираните са се оплакали от липсата на вдъхновение.

По думите на психолога Пол Франклин, повечето хора знаят как да станат щастливи. Въпреки това много рядко изпитват положителни емоции. Пол Франклин съветва хората да работят над собственото си щастие. А за целта, както показва анкетата, не се изискват специални усилия.

Какво прави хората щастливи
netinfo

Източник: БТА