Какви са модните тенденции за сезона
Какви са модните тенденции за сезона / снимка: Thinkstock/Getty Images
Погледът на експерта: какви са модните тенденции за сезона
82449
Погледът на експерта: какви са модните тенденции за сезона
  • Погледът на експерта: какви са модните тенденции за сезона

Една от водещите модни тенденции на сезона е изборът на нюанси тон в тон, а златните египетски татуировки придобиват все повече популярност. В основата на тенденциите са сексапилните прозрачни ризи и романтичните рокли. Това обясни в интервю за Дарик проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода.

Модният експерт коментира, че най-актуалните цветове са нюансите на есенната гора. Стават все по-актуални щампите в стил супер герой, както и големи щампи с цифри и надписи. Сред модерните платове са сатен, кожа, плетива, пухени яки и пуловери.
Проф. Любомир Стойков, моден специалист и председател на Академията за мода обясни, че световните модни тенденции есен - зима 2015/2016 предлагат огромно изобилие от цветове, нестандартни комбинации, младежки кройки и много настроение. Сексапилните прозрачни ризи и романтичните рокли са в основата на тенденциите, а дължините им са разнообразни.

Сивите "коси на баба" са най-новият моден писък

„Стават все по-актуални щампите, принтовете в стил супер герой и поп-арт в колекциите на гиганти в световния дизайн като Москино и Йожи Ямамото, както и големи щампи с цифри и надписи. От модерните платове впечатление пратят сатен, шифон, жоржет, кожа, плетива пуловери, пухени яки. Най-актуални пък от цветовете са нюансите на есенната гора - от наситено зелено до приглушени нюанси на жълто-кафяво, червено, оранжево, така че в това отношение е важно да се има предвид, че една от водещите тенденции на сезона е изборът на нюанси тон в тон", каза той.

Очилата остават важен акцент, включително тези без диоптър, но имитиращи диоптрични. На мода все повече идват златните египетски татуировки.

Те шокират с нелепи татуировки (ВИДЕО)

„Татуировки в златно с разнообразни египетски орнаменти - това е тенденция, която много световни знаменитости налагат; тенденция, която не подминава и нас - лентички, златни пера, цветя, имитации на гривни, колиета, пръстени също така са част от тази златиста вълна", обясни той.

Председателят на Академията за мода Любомир Стойков коментира още, че представителите на мъжкото съсловие стават все по-взискателни. Бургундско червеното и тъмно зеленото са сред актуалните цветове за сезона по думите на модния експерт.