Терасите са често пренебрегвани когато става дума за дизайн и декорация. Но, ако нямате двор, с малко усилия може да ги превърнете в малък и уютен оазис за почивка. Макар и повечето тераси да си имат отделна лампа, по-добре да създадете по-романтична атмосфера със свещи. Меката им светлина ще ви въздейства успокояващо. А най-хубавото нещо е, че ще поставите свещите във фенери, които допълнително ще обогатят декорацията на вашата тераса.

В „Направи си сам“ Франциска показва как можете да направите красиви фенери от бетон. Те са лесни за изработка и са стилна декорация за вашия дом, градина или балкон. Вижте в канала "DIY_DW" във vbox7:

Бетонни фенери

 Ето предложението на Франциска Куидис, „Направи си сам“ експерт:

"Здравейте аз съм Франциска. Днес разглеждаме фенери, направени от бетон. Златната боя вътре придава топъл блясък. Ще ви покажа как можете да си ги направите сами".

Какво ви трябва:

Ще ви е нужен балон.
Малко цимент.
Някакъв съд, може кофичка от кисело мляко.
Чаена свещ.
Златна акрилна боя.
Четка за рисуване.
И водоустойчиви ръкавици.

Следвайте инструкциите и смесете цимента с вода.

Може да използвате по-малко вода, така че циментовата смес да е малко по-гъста. Поставете балона върху празния съд и започнете да разнасяте цимента върху него. Циментовата смес може да се напука малко. Просто продължете да запълвате пукнатините с цимент. Той също така ще се стича по страните. Така че ще трябва да го върнете обратно или да добавите още отгоре.

Оставете цялото нещо да изсъхне за 24 часа. Циментът трябва да се е втвърдил напълно.

Обърнете го и използвайте игла, за да спукате балона.
Сега ще имате доста добра представа как ще изглежда вашият фенер.

фенер
iStock/Getty Images

Но все още ни липсва боята, така че боядисайте вътрешността на вашия фенер със златната акрилна боя.

Оставете да изсъхне. След като боята изсъхне, можете да поставите свещта си.

Красиво е, нали?