Експертът от „Направи си сам“ Франциска Куидис показва как да превърнете парче дърво в произведение на изкуството. Всичко, от което се нуждаете е малко боя и няколко мозаечни плочки, разказват във видео от канала DIY_DW във vbox7

"Здравейте, аз съм Франциска и обичам да гледам мозаечни плочки. Днес ще ви покажа как сами да си направите красива табла с тях". 

Трябват ви:

Дървета табла, но не е нужно да е нова

Стъклени мозаечни плочки от специализиран магазин или от магазин за домашни любимци (което е много по-евтино)

Течно лепило

Фугираща смес от занаятчийски магазин или магазин тип направи-си-сам

Мистрия, въпреки че стар нож или някакъв твърд картон ще свърши работа

И боя, ако искате да изрисувате таблата и от външната страна

Тюркоазното синьо е любимият ми цвят, затова ще използвам него за ъглите на таблата. Ако използвате стара табла, не забравяйте да шлайфате ъглите, преди да ги боядисате. Оставете боята да изсъхне за 1-2 часа. Сега е време за плочките. 

Как да „принтираме“ снимка върху дърво - лесно и забавно (ВИДЕО)

Залепете плочките върху таблата. Оставете малко разстояние помежду им. Ако не искате да импровизирате, предварително поставете плочките върху таблата без лепило и направете снимка. Но аз предпочитам да импровизирам и да пренареждам някои от плочките, преди лепилото да стегне.  Когато сте готови с подреждането на плочките, оставете лепилото да изсъхне. 

Пригответе фугиращата смес както е описано в инструкциите. Разпръснете я върху плочките и между процепите. Ъглите на процепите трябва да бъдат добре покрити. Използвайте пръстите си, ако е необходимо. Уверете се, че фугиращата смес е изсъхнала напълно. След това вземете мокра гъба, за да премахнете излишното. Трябва да триете много силно.  Аз използвам клечки, за да премахната излишната смес от процепите. 

Как да направим красиви монограми от цветя? (ВИДЕО)

Накрая полирам с мокра кърпа. Сега таблата е готова за използване.