Само преди няколко сезона носенето на маски в градския транспорт, по улиците или в магазините беше странна гледка. Най-често това бяха хора, които се пазеха от мръсния въздух. Единици бяха онези, които предпазваха себе си от грип или вирус. Е, вече реалността е друга.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@jessica_athayde 😷 🔴 mo-online.com #mofashionstore #mo #innovation #masks #mascaras

A post shared by MO (@mo_fashionstore) on


Маските в магазините, аптеките, институциите, банките, транспорта ще бъдат популярна гледка още дълго време. Първоначалната им липса в аптеките се компенсира за съвсем кратко време с огромно предлагане навсякъде - дрогерии, магазини за дрехи, "левчета" и т.н. Те са многократни, но как трябва да ги перем, за да ни пазят наистина? Вижте в канала "Кaк дa" във vbox7:
 
"Най-добрият начин начин да изперете маската, е като я изперете в пералня заедно с дезинфектант за тъкани", споделя Деян Димитров, собственик на фирма за химическо чистене, оперираща в цял свят, цитиран от Hello Magazine. Маската трябва да се пере всеки ден. Ако не пускате всеки ден пералня, може да я изперете и на ръка. Нужни са само топла вода и препарат. Търкайте маската пет минути, след това я изплакнете със студена вода.

Ако през деня се наложи да свалите маската си, не я слагайте в чантата при другите вещи. На нея има микроби и бактерии, които лесно ще останат по тях. По-добре я слагайте първо в плик. 

Колко маски трябва да имаме? Верният отговор е повече от една. Ако имаме две маски, това означава, че едната винаги ще е чиста и ще може да разчитаме на нея.