Почти всеки се е оказвал в ситуация, в която трябва да изглади смачкана дреха, но няма ютия. Това може да бъде доста неприятно, особено ако бързате, а дрехата ви наистина не бива да бъде в ужасен и измачкан вид.

Има няколко хитри трика, които успешно могат да заместят ютията в повечето случаи и биха могли да поправят някоя и друга гънка. Вижте в канала "divawoman" във vbox7:

С преса за изправяне

Тя е идеална за гладене на яки и малки участъци. Просто трябва да внимавате точно каква материя гладите и да не я държите отгоре прекалено дълго.

Вода и оцет

Смесете в бутилка с пулверизатор 1 част оцет към 3 части вода, разклатете и напръскайте гънките.

пулверизатор
iStock/Getty Images

Пара от чайник

Ако нямате парочистачка, сложете чайник с вода на котлона и го загрейте добре. Когато водата кипне, сложете дрехата на няколко сантиметра над парата от чайника и вижте резултатите.

Сешоар

Пуснете сешоара на най-високата му степен и го насочете на няколко сантиметра разстояние от дрехата.

гладя
iStock/Getty Images

Парата от душа 

Пуснете душа и сложете дрехите си на закачалка в банята. Затворете всички врати и прозорци в помещението, за да се получи нещо като малка сауна. Парата ще изправи дрехите ви.

душ
iStock/Getty Images

Мокра кърпа

Сложете дрехата на гладка повърхност, покрийте големите гънки с мокра кърпа и притиснете силно с ръце. След това оставете дрехата да изсъхне.
Edna.bg