Най-омразните домакински задължения
Най-омразните домакински задължения / ThinkStock/Getty Images

Чистенето на фурната е най-омразната домакинска дейност за повечето хора, пише в. "Дейли мирър", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на производителите на системи за гладене Braun CareStyle.

Тридесет процента от участниците в допитването са изтъкнали, че мразят да чистят фурни.

Кога мъжете ще се нагърбят с повечето домакински задължения?

След чистенето на фурната най-неприятната задача, посочена от 23 процента от анкетираните, е гладенето. Следва смяната на спалното бельо (20 процента). Сред на най-омразните домакински дейности са още чистенето на банята и миенето на прозорците.

Същевременно проучването разкрива, че сред най-приятните домакински занимания са готвенето, градинарството и чистенето с прахосмукачка. Голяма част от анкетираните не крият, че вършат тези дейности с удоволствие.

"Смяна на караула" при домакинските задължения

По отношение на гладенето авторите на проучването са отчели най-голямо възрастово разделение - само 18 процента от младите хора между 16 и 36 години казват, че мразят тази дейност срещу 27 процента от индивидите между 35 и 54 години.

Близо една пета от участвалите в допитването мъже признават, че никога не са гладили. Водени от ненавистта си към гладенето, представителите на силния пол са склонни да плащат на друг да се поти с ютията вместо тях. На другия полюс са 11 процента от дамите, които споделят, че гладенето ги успокоява.

Всеки пети мъж смята, че чистотата е работа на жените

Възрастта определя и нагласата към дребните и по-сериозните домакински задачи. По-младите мъже и жени не понасят "дреболии" като изхвърляне на боклука, миене на чинии или сортиране на чорапи по двойки. По-възрастните хора мразят отнемащите повече време или усилия дейности като миене на прозорци, гладене или размразяване на фризера.

Източник: БТА