Ивайла Бакалова напусна Къртицата след тежка травма
Ивайла Бакалова напусна Къртицата след тежка травма / Къртицата 2: Разтърсване

Четири дни преди големия финал в Къртицата 2, Ивайла Бакалова претърпя тежък инцидент. При вчерашната Мисия, супергероите бяха изстрелвани с катапулт и се приземяваха върху мрежа, обезопасени с въжета. Силният камшичен удар на въжето е станал причина Ивайла да получи тежка полифрагментна фрактура на крака.

Веднага след инцидента на Бакалова й е оказана първа помощ, била е шинирана на място и откарана в болница.

След направените прегледи и изследвания специалистите установиха тежка травма на левия крак и бяха категорични, че състоянието на топ модела изисква операция.

„Г-жа Бакалова бе приета в спешното отделение на МБАЛ „Софиямед" с многофрагметно вътреставно счупване на големия пищял на левия крак. Травмата, която е получила е много сериозна. Именно затова се наложи се тя да бъде оперирана по спешност", коментира д-р Бисер Бончев, чийто екип извърши операцията.

Операцията премина успешно и без усложнения, към момента пациентката се чувства добре. Предстои да й бъде назначена програма за рехабилитация, а кракът й ще бъде имобилизиран с ортеза (вид шина) на този етап за период от 45 дни, в които тя не трябва да стъпва на него", допълва специалистът.

Ивайла Бакалова напусна Къртицата след тежка травма
netinfo

Според правилата на формата още преди влизането си в предаването всеки участник подписва договор, че е информиран и е съгласен да участва в мисии от всякакъв екстремен характер.

Отделно преди всяка екстремна мисия участниците подписват декларация, в която заявяват, че са наясно с рисковете и доброволно участват в мисията.

Всеки един от участниците има застраховка от продукцията и при нужда от лечение разходите се поемат изцяло от продукцията.

32-годишната Ивайла Бакалова бе сред златната седморка-финалисти в Къртицата 2 и един от най-силните играчи в телевизионното риалити. Неочакваният инцидент на крачка от финала на 17 май, слага край на участието й в играта, но най-важното в момента е благополучното й лечение и възстановяване.

Целият екип на Къртицата 2, както и всички участници в предаването стискат палци на Ивайла и й пожелават успешно оздравяване.