Италианците наблягат на фитнес и красота при криза
Италианците наблягат на фитнес и красота при криза / Sofia Photo Agency
Въпреки финансовата криза и затягането на коланите във всички сфери, италианците не пестят, когато става въпрос за разхубавяване и фитнес, пише ProntoSofia, като се позовава на изследване на Конфедерацията на занаятчиите в Италия.

Според изследването периодите на криза се характеризират открай време като най-силните за развитието на сектора на естетиката. Изглежда, че когато икономическата почва започне да пропада под краката им, италианците се концентрират най-много върху грижите за тялото си, коментират експертите на Конфедерацията.

По подобен начин италианците се концентрираха върху естетиката си и в периода след атентатите на 11 септември. Според проучването фризьорските и естетическите салони процъфтяват в момента повече от всякога, като потвърждение на този феномен. Сферата на естетиката завърта по 16 милиарда евро годишно в Италия. Средно италианецът харчи по 275 евро годишно за красота.

Другото обяснение за доброто развитие на сектора на естетиката е фактът, че за разлика от останалите сфери, в него не се наблюдава повишаване на цените, в сравнение с миналата година.