/ Dariknews.bg
Вече е факт предпремиерата на дългоочакваното продължение на сериала „Дяволското гърло“ – „Есента на демона“

Първите зрители имаха възможността да изгледат две серии от сериала, който е заснет във Велико Търново. Изборът на този град не е случаен, избран е заради историята си. 

След прожекцията режисьорът на сериала Павел Г. Веснаков сподели, че това е труден за реализация проект и от физическа, и от емоционална гледна точка.

"Аз съм радостен, че имаме възможност да разказваме толкова брутални истории. Историята е важна и от чисто социална гледна точка. В началото, става дума за нарушеното чувство на справедливост в убиеца, но неговото нарушено чувство за справедливост важи за повечето от нас в живота, който водим. Искрено се надявам да бъде интересен този проект", сподели той. 

Продуцентът на сериала Евтим Милошев каза, че това е една история за справедливостта. 

Dariknews.bg

"Това е проект, който не е просто за някакъв психопат, който прави оригинални, екстравагантни и твърде жестоки престъпления. Това е една история за справедливостта, която е голям дефицит в нашето общество генерално. Кой има право да дава справедливост, кой има право да получава справедливост. Все въпроси, които бихме си ги задавали, разбира се, след като изгледаме цялата история", заяви той. 

Милошев отбеляза, че след големите усилия, които са положени в този проект, от идеята до крайната реализация, едно от важните неща, които правят и в момента включително е така наречения Public Relation, да може да се стигне до аудиторията и зрителите.

"Това, което се случи с така наречения Мартин Божанов-Нотариуса и всичко, което последва в публичното пространство и новинарския поток, е най-големият PR за този проект. Той е създаден като идея и е написан като сценарий през 2021-2022 година. Заснет е през 2022 година. От 2022 година края досега, както вече ви казах, е в постпродукция. Сега сме 2024 година и повярвайте ми, това, което е измислица, всъщност е това, което се случва с този случай от новините", коментира той. 

Dariknews.bg

"Това е чакано от феновете продължение на втори сезон. Много се надявам да отговорим на това очакване. За нас беше много вълнуващо, много трудно, както винаги и много емоционално. Но като погледам сега сериите, се връщам назад с хубави чувства. Чакам първата среща с публиката, защото последната дума има тя", сподели актрисата Теодора Духовникова, която играе главна роля и във втория сезон на сериала. 

Гала премиерата ще бъде във Велико Търново на 29 февруари.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня