/ iStock/Getty Images
Смята се, че ако по време на бременност се ядат дюли, събирането на които започва с настъпването на есента, ще се роди красиво дете. Съдържащ витамини, антиоксиданти и притежаващ антианемични свойства, този плод е безкрайно полезен за бъдещите майки. Акушер-гинекологът Ертан Изгич говори за ползите от дюлята и значението на този продукт за бременността, цитирана от турския вестник Milliyet

Дюлята, препоръчвана от специалисти по време на бременност, поддържа усещане за ситост, помага за контрол на теглото и облекчава гаденето.

Този плод съдържа също витамини А, В, С и е един от най-препоръчваните от лекарите за бъдещите майки. Освен това дюлята поддържа здравето на кожата.

В южните страни са достъпни много хранителни продукти и няма да ни е трудно да намерим зеленчуци и плодове, за разлика например от скандинавските страни. Разполагаме буквално с всякакви плодове и това е предимството на географското положение.

Разбира се, по време на бременност е добре да се приемат хранителни добавки, добавки с желязо, но естествените храни трябва да преобладават. Бъдещите майки трябва да дадат приоритет на растителните храни, червеното и бялото месо. В нашия регион дюлята се отглежда широко и се намира лесно на пазара.

Дюлята е много ценен продукт. В допълнение към многото витамини и микроелементи в състава си, този плод има и антиоксидантни и антианемични свойства. Особено поради наличието на диетични фибри, дюлята също поддържа усещането за ситост. Следователно тя е задължителна част от повечето диети, както и диетата по време на бременност.

Освен това дюлята има нисък гликемичен индекс. В комбинация със способността да Ви държи сити, това е и една от причините, поради които този плод е силно препоръчителен за бъдещите майки. Дюлята е още по-важна за склонните към напълняване.

 
Агенция "Фокус"