Google и звезди карат американците да гласуват
Google и звезди карат американците да гласуват / снимкa: БГНЕС

Редица известни холивудски актьори, сред които Форест Уитъкър, Леонардо ди Каприо и Дъстин Хофман се сдружиха с интернет гиганта Гугъл за кампания. Целта на инициативата е да подтикне американците да гласуват на предстоящите президентски избори, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Във видеозапис, излъчен по YouTube и озаглавен "5 приятели", знаменитостите призовават гражданите да отидат до урните на 4 ноември, като обясняват, че бъдещето и правата им зависят от това. Освен това актьорите призовават посланието да бъде изпратено на още петима приятели, за да се разпространи сред повече хора, "по светкавичния начин, с който се разпространява херпес, но с положителна цел", както шеговито обяснява една от актрисите във видеоклипа.

"Ако не отидете да гласувате, дори не зная какво да ви кажа", заявява Леонарди ди Каприо. "Вие знаете, че трябва да гласувате". Актьорите, появяващи се във видеозаписа, призовават зрителите да посетят сайта www.maps.google.com/vote, за да получат повече информация за това как да се запишат в избирателните списъци и как да гласуват.