Голи велосипедисти срещу опасността от колите и замърсяването
Голи велосипедисти срещу опасността от колите и замърсяването / netinfo

Стотици голи и полуголи колоездачи протестираха на 2 континента срещу опасността, която представляват автомобилите и замърсяването, което те причиняват, предаде Франс прес.

В Мадрид 300 колоездачи нудисти се събраха на централния площад Сибелес, за да осъдят замърсяването, пораждано от автомобилите.

В Париж десетки голи и полуоблечени колоездачи тръгнаха от източната част на града към квартала на операта в центъра на френската столица. Петима от протестиращите бяха арестувани заради ексхибиционизъм.

В Лондон към голото каране на велосипеди се присъединиха 700 души, които манифестираха по-малко или повече разсъблечени в Хайд парк. Някои от тях бяха напълно голи, а други прикриваха деликатните части на тялото си с рисунки или със скоч.

В Бристол 200 голи колоездачи също се включиха в протеста. В Северна Америка идеята беше подкрепена в Монреал, където няколко десетки голи колоездачи, прекосиха улиците на квебекския мегаполис, наблюдавани от тълпа от неколкостотин зяпачи.В Мексико стотина голи колоездачи манифестираха в туристическия квартал на мексиканската столица.

Подобен протест на африканския континент обаче не се състоя. Властите в Южна Африка забраниха предвиденото голо каране на велосипеди в Кейптаун поради липса да достатъчно полицаи, които да охраняват проявата.

Голото каране на колелета е по призив на базираната в Арагона, в Испания, асоциация "Координация на колективите на колелонудистите".