Да, има и такова нещо като Антинобелови награди и те са много популярни
Да, има и такова нещо като Антинобелови награди и те са много популярни / ThinkStock/Getty Images
Репортаж на Христо Гатев за Антинобеловите награди
98825
Репортаж на Христо Гатев за Антинобеловите награди
  • Репортаж на Христо Гатев за Антинобеловите награди
Изследване, което установява, че малтретирането на виртуална вуду кукла, вместо на началника ви, ще ви накара да се почувствате по-добре, без да ви донесе уволнение или да ви хвърли зад решетките, е сред отличените с Антинобелова награда за 2018 г., съобщиха световните информационни агенции.

Анти-Нобелови награди за откритие за ушите и странен "лек" срещу хъркането през 2017 година

Сред тазгодишните носители на Антинобелови награди са и японски лекар, който открил революционен нов метод да си направи сам колоноскопия, британски лектор по археология, който заключил, че човешката плът не е много хранителна, австралийски екип, който установил, че хората, които купуват високотехнологични устройства, не могат да се разтревожат от упътванията за употребата им и учени от университет в Испания, които изследвали ефекта от викането и псуването, докато шофират.

Гъска с прашки, умен презерватив и още 11 куриоза от 2017 г. (СНИМКИ/ВИДЕО) 

Антинобеловите награди награди са спонсорирани от сп. "Годишник на невероятните изследвания" за комични, но практични научни открития. 
Наградите на 28-ата годишна церемония в Харвардския университет бяха връчени от истински Нобелови лауреати. Победителите, които пътуват до Масачузетс на собствени разноски, получиха също като награда 10 милиона виртуални зимбабвийски долара без никаква стойност.

Антинобеловите награди за най-странните научни изследвания
 
Всеки носител на награда имаше на разположение 60 секунди за благодарствено слово, преди 8-годишно момиче на сцената да се оплаче с думите "Моля ви, спрете. Омръзна ми".
 
„Големите победители“, грабнали Антинобелови награди

Малтретиране на вуду кукла

Линди Лианг, експертка по бизнес от университета "Вилфирд Лориър" във Ватерло, Онтарио, се специализирала в изследването на агресията на работното място.
 
"Искахме да разберем дали подчинените си отмъщават, когато са засегнати“, каза тя. „Всички знаем, че ако крещиш по адрес на началника си, това е лошо за кариерата ти. Така че каква функция има отплатата?".
 
Лианг не може да иска от хората да набият началниците си. Вместо това, в интернет тя показва на хора вуду кукла с инициалите на началниците им. Тогава тези хора имат възможността да използват топлийки, клещи, за да малтретират куклата.
 
Заключението е, че хората се чувстват по-добре, след като са я малтретирали, или, по думите на Лианг, след като усещането им за неправда е дезактивирано.

Изследване върху канибализма
Джеймс Коул, лектор по археология в университета в Брайтън, получи наградата за изследването си върху канибализма. Коул заключил, че ако човек иска да похапне висококалорична храна, човешката плът вероятно не е най-подходящата за тази цел.
 
Лекторът установил, че нивото на калориите в човешката плът е по-ниско в сравнение с това в месото на животните, които предците ни са ловували.

Може ли човек може сам да си направи колоноскопия?
 
Педиатърът Акира Хориучи от болницата "Шова Инан" в Комагане, Япония, спечели наградата за изследването си, с което показва, че човек може сам да си направи колоноскопия. Хориучи използва проектиран за деца колоноскоп и остава прав, вместо да е в легнало положение.
 
Той не препоръчва хората да си правят колоноскопия у дома. Той заявява посредством имейл, че хората се страхуват да им бъде направена колоноскопия и и че искал да им покаже колко лесно може да е това.
 
С Антинобелова награда бе отличено също изследване на двама американци за положителния ефект от пътуването с увеселителни влакчета върху камъните в бъбреците, както и международно изследване за имитирането на шимпанзета от хора и за имитирането на хора от шимпанзета в зоопаркове.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА