Елтън Джон призова за бойкот на Долче и Габана
Елтън Джон призова за бойкот на Долче и Габана / Guliver/Getty Images

Елтън Джон призова да се бойкотират облеклата на модна къща "Долче и Габана" в отговор на изявление на един от двамата модни дизайнери, според когото децата, заченати след инвитро оплождане, били "синтетични", съобщи Франс прес.

Елтън Джон, който отглежда две деца заедно с партньора си Дейвид Фърниш, окачестви като архаично виждането на Доменико Долче. "Как се осмелявате да наричате прекрасните ми деца синтетични", заявява певецът на страницата си в Instagram. „Как не ви е срам заради морални подбуди да осъждате инвитро оплождането, което позволи на милиони хора, хетеро- или хомосексуални, да осъществят мечтата си да имат деца. Архаичното ви виждане е отминало времето си. Повече никога няма да нося облекла с марката "Долче и Габлана"."

Гневната реакция на Елтън Джон е в отговор на интервю на Доменико Долче, който е вярващ католик и години наред живееше заедно с бизнес партньора си Стефано Габана.

"Раждаме се от майка и баща или поне така би трябвало да бъде", каза Долче пред сп. "Панорама". „Поради тази прчина не съм поддръжник на виждането за деца, родени от химията, за синтетични бебета, за матки под наем, за сперма, избирана по каталог".

Призивът на сър Елтън Джон бе подкрепен от редица звезди, съобщи в. "Дейли мейл".

В поддръжка на музиканта се обяви Виктория Бекъм. Майка на четири деца, 40-годишната Виктория предложи подкрепата си на сър Елтън Джон, който със съпруга си Дейвид Фърниш има двама сина, родени от сурогатна майка и заченати след изкуствено оплождане. В Twitter тя изрази любовта си към певеца, неговия съпруг и техните синове, а също към всички прекрасни деца, родени с помощта на оплождане инвитро.

Към кампанията на сър Елтън Джон се присъединиха и други знаменитости, в това число певецът Рики Мартин, певицата Кортни Лав, режисьорът Райън Мърфи, бившата тенисистка Мартина Навратилова.

По повод скандала Габана заяви: "Ние дълбоко вярваме в демокрацията и в необходимостта от свобода на изразяването". Долче от своя страна подчерта, че прекрасно знае за съществуването на други типове семейства, които са също така законни, както и това, в което той е отраснал.

Източник: БТА