Дъщерята на Пол Уокър съди „Порше
Дъщерята на Пол Уокър съди „Порше / снимка: Guliver/Getty Images

Дъщерята на загиналия в автомобилна катастрофа Пол Уокър съди "Порше" - компанията-производител на спортното возило, в пламъците на което актьорът и звезда на поредицата "Бързи и яростни" намери смъртта си преди близо две години, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Медоу Рейн Уокър е завела делото за непредумишлено убийство в съд в Лос Анджелис. В иска се посочва, че компанията производител на спортното "Порше Карера", в което загина Пол Уокър, е "икономисала" от обезопасителните характеристики на автомобила, които са могли или да предотвратят катастрофата, или поне да запазят живота на двамата пътници.

Пол Уокър загина на 30 ноември 2013 г. Актьорът беше пътник в червено "Порше Карера", управлявано от неговия приятел и бизнес партньор Роджър Родас, който също намери смъртта си в катастрофата в Калифорния.

В иска се посочва още, че от компанията са знаели, че моделът им спортен автомобил има "история на нестабилност и проблеми с контрола".

"Ако не бяха тези дефекти в дизайна, Пол Уокър щеше да е жив", се казва в съдебния иск.

Разследващите катастрофата посочиха като причина за нея превишената скорост, с която Роджър Родас е управлявал автомобила, припомнят агенциите.

Миналата година дело срещу "Порше" заведе и вдовицата на Роджър Родас, Кристин.
Представители на автомобилния производител не са коментирали новия иск.

Източник: БГНЕС