Дружеството за плоската Земя и днес отрича планетата да е сферична
Дружеството за плоската Земя и днес отрича планетата да е сферична / Thinkstock/Getty Images

Членовете на Дружеството за плоската Земя и до ден днешен отричат сферичната форма на планетата и уверяват, че това е фалшификация на учените, пише в. "Метро".

Организацията бе основана от англичанина Самюъл Шентън през 1956 година, след което тя бе оглавена от Чарлз Джонсън, който премести седалището й в родния си град Ланкастър, Калифорния. Дружеството прекрати дейността си след кончината на лидера през 2001 година, но живна отново през 2004-та с избирането на новия председател Даниъл Шентън.

Според феновете на дружеството нашата планета е плоска, защото видимо е такава. Глобална конспирация е започнала още през 50-те години, за да втълпява на човечеството невярната идея за сферичността на нашата планета. Сателитните снимки просто били умишлено подправяни, за да се държи населението в неведение.

Денят и нощта се сменят заради кръженето на Слънцето над Северния полюс То се движи и странично около нас, като по този начин се сменя лятото със зимата. Хората, които си мислят, че са прелетели около Земята, всъщност са извървели един огромен кръг около Северния полюс. Според феновете на теорията за плоската планета Земята има формата на палачинка, като Северният полюс е разположен в средата й.

Дружеството вярва, че гравитацията не съществува. Когато "палачинката Земя" се движи в космоса, тя създава обратна тяга, като тази в потеглящ автомобил. А планетата ни ускорява хода си, защото е задвижвана от черната материя. Снимки от самолет, изобразяваща закривяванията на Земята, били илюзия, защото стъклата на илюминаторите изкривявали образа.

Източник: БТА