Бърнард Шоу сравнява модата с болестта и вероятно е напълно прав. Въпреки че корсетите остават в миналото и днес има дрехи и аксесоари, които могат да причинят много здравословни проблеми, пише каналът "7-те НАЙ" във vbox7. Ето кои са нещата, които не трябва да носим всеки ден:

Тесни дънки

Добрият чифт дънки е най-универсалното облекло и често избираме те да са модел, който да подчертава краката ни. Тесните дънки се оказват неподходящи за всекидневно носене, защото нарушават кръвообращението, което води до разширени вени и целулит. Кожата не може да диша, заради платът, който е твърде близо до тялото, и така лесно могат да се появят враснали косми по бедрата и бикини зоната.   

Повдигащ сутиен

Тези сутиени са изключително популярни и често използвани от дамите. Колкото и красиви да изглеждат гърдите, този вид бельо ги деформира и ги прави зависими от постоянната изкуствена опора. Повдигащият сутиен блокира кръвоносните съдове, а постоянния натиск върху гърдите може дори да доведе до рак.

Чорапогащник

Част от необходимите неща в гардероба на всяка жена, без което облеклото ѝ не би било завършено. Но ако ги носим твърде често могат да навредят на здравето ни. Синтетичните съставки, от които е направен чорапогащника задържат влага и създават парников ефект, който води до различни вагинални инфекции. Той има и негативен ефект върху кръвообръщението, което може да доведе до разширени вени и целулит.

Пижама

Любима и ужасно удобна, пижамата е част от всеки гардероб. Може да не ви се вярва, но се оказва, че не трябва да прекаляваме с носенето на тази дреха. Прекалено стегнатите или твърде затоплящи пижами предизвикват развитието на различни бактерии, които могат да доведат до инфекции, сърбеж и дразнене на кожата. На жените, които имат хронични гъбични инфекции, се препоръчва да спят без пижама и дори без бельо.

пижама
iStock/Getty Images

Равни обувки

Равните обувки също не са напълно безвредни. При тях натоварването на крака е неравномерно и при ходене липсва абсорбиране на удара. Това води до увеличаване на съдовете, загуба на еластичност и плоско стъпало. Могат да се появят болки в краката и гърба. Неприятна последица от равните обувки е, ако стъпалото се обърне навътре, което води до деформация на коленете и бедрата.

7 ежедневни навика, които вредят на здравето ни (ВИДЕО)

Високи обувки

Изключително красиви и женствени, високите обувки са любимо допълнение в тоалета на всяка жена. Но, за съжаление, всекидневното им носене може да навреди на тялото ви. Високите обувки могат да доведат до подуване и болки в краката, както и до болки в гърба. Честото носене ще причини херния и заоблен гръбначен стълб.

Големи дамски чанти

Дамската чанта е един малък космос, който събира какво ли не. Изключително удобни, но и опасни за нашето здраве. Постоянното носене на тежката дамска чанта на едно рамо, натоварва рамото и гръбначния стълб и може да доведе до сколиоза и остеохондроза. Поради дисбаланса на тежестта, любимият ни аксесоар може да причини мускулни спазми, запушени кръвоносни съдове и притиснати нерви.

дамска чанта
iStock/Getty Images