Долче и Габана обвинени в дискриминация в Хонг Конг
Долче и Габана обвинени в дискриминация в Хонг Конг / снимка: Reuters, архив

Модната марка "Долче и Габана" стана обект на множество протести пред магазините й в Хонг Конг, защото според протестиращите служителите на марката ги дискриминират.

По-рано този месец беше съобщено, че продавачите в магазините на "Долче и Габана" не позволяват на хора от Хонг Конг, но не и на китайци и на чужденци, да снимат витрините. Местни вестници публикуваха снимки на служител на магазин на модната марка, който дори заплашвал да счупи фотоапарата на жител на Хонг Конг, ако не спре да снима.

Над 50 протестиращи се събраха пред магазина на "Долче и Габана" в Хонг Конг и поискаха компанията да се извини. Въпреки че магазинът беше затворен, те залепиха постери на витрините, на които пишеше: "Извинете се или си вървете", предава БГНЕС.

Хората публикуваха гневни коментари на основния сайт на компанията и на страницата й във Фейсбук. Миналата седмица Долче и Габана публикува комюнике, в което се казва, че модната къща "не е участвала в никакви действия, целящи да обидят хората в Хонг Конг". Протестът идва в момент на растящо недоволство сред местните жители от увеличаващото се влияние на богатите китайци в града, който е бивша британска колония.