/ Gulliver/Getty Images
Британската принцеса Биатрис се омъжи за строителния предприемач Едоардо Мапели Моци на скромна церемония, на която присъстваха кралица Елизабет Втора и други членове на британското кралско семейство, съобщиха ДПА, Асошиейтед прес и Ройтерс.

Частната сватбена церемония се състоя в кралския параклис "Вси светии" в Уиндзор.

"На церемонията присъстваха кралицата, херцогът на Единбург и близки членове на семейството", обявиха от Бъкингамския дворец. "Сватбата бе проведена съобразно всички предписания на правителството", се казва още в съобщението. В Англия сватбените церемонии бяха разрешени отново от 4 юли, но с ограничение от максимум 30 гости, които трябва да спазват социална дистанция.

Кралицата се черкува в параклиса, когато отсяда в замъка Уиндзор. Тя и съпругът й принц Филип, който е на 99 години, отидоха в Уиндзор като защитна мярка на фона на пандемията от новия коронавирус през април.

Принцеса Биатрис, на 31 години и Мапели Моци, който е на 37 години, се сгодиха миналата година в Италия. Биатрис и сестра й Юджини, която се омъжи през 2018 г., са дъщери на кралския син принц Андрю и бившата му съпруга Сара, херцогиня на Йорк. Семействата на младоженците се познават от години. Според някои медийни съобщения връзката на Биатрис със строителния предприемач започнала на сватбата на сестра й.

Пандемията от новия коронавирус промени плановете за сватбата на Биатрис и Едоардо Моци. Те трябваше да се венчаят на 29 май в двореца Сейнт Джеймс в Лондон. През април британски медии съобщиха, че сватбата се отлага заради карантината, наложена заради пандемията от ковид-19. Месец по-рано принцесата каза, че намалява мащабите на плановете за сватбата си и анулира прием, който трябваше да се състои в Бъкингамския дворец през май. 
БТА