Британска военнослужеща ще участва в Мис Англия
Британска военнослужеща ще участва в Мис Англия / netinfo

21-годишната Катрина Ходж, която преди три години беше част от британския контингент в Ирак, ще участва в надпреварата за короната на "Мис Англия", съобщи Би Би Си. Ходж се прочу по време на мисията си в Ирак с прякора "Бойната Барби". През 2005 г. тя спаси живота на няколко души от нейния полк, заплашени с разстрел по време на пътнотранспортно произшествие. За това постижение тя дори получи отличие за храброст.

През 2005 г. колата, с която Ходж и войници от нейния полк се движели в иракската провинция Басра, катастрофирала и се преобърнала. Войниците и Ходж оцелели, но когато се съвзели от пътнотранспортното произшествие видели, че въоръжен с пушка мъж ги е взел на прицел. Първа реагирала Ходж. С риск за живота си, тя ударила с юмрук мъжа, който от изненада изобщо не успял да стреля. Последвала ръкопашна схватка и Ходж отнела пушката от нападателя и така спасила живота на колегите си.

Ходж ще се бори за короната на "Мис Англия" на 18 юли. Конкурсът ще бъде в Лондон. Ако спечели титлата, тя ще получи право да участва и в конкурса "Мис Свят 2008". Сега Ходж работи във военна болница в Камбърли, в Англия. Казва, че на 18 юли ще се постарае да покаже какво е научила от армията и какво прави армията за британците.