Брадата е съществувала, за да предпазва мъжете от големите студове. Но днес това не е нужно. Въпреки това няколко човека са открили смисъла на живота си в своята брада. Вижте ги:

Най-сексапилните мъжки бради сред знаменитостите

Най-дългата брада в света

Индиецът Сарван Сингх има брада с дължина е 2,36 метра. Той отдавна не живее в родината си, а преподава музика в училището в Съри, канадската провинция Британска Колумбия.

брада
netinfo

Най-дългите мустаци

Отново индиец е човекът с най-дългите мустаци в света – 4, 26 метра. Това е Рам Синг Чаухан.

Мъжката брада - символ на мъдрост и сила (ВИДЕО)

Най-тежък товар, вдигнат с брада

Антанас Контримас от Литва държи рекорда за повдигане на най-тежък товар с брадата си. Той успява да вдигне водещата на турско предаване за рекорди, която била 63.8 кг и да я задържи 5 секунди.

брада
netinfo

Брада от пчели

Канадец постави нов световен рекорд по издръжливост с т. нар. „брада от пчели”. Хуан Карлос Ортис издържа 61 минути с лице, покрито с насекоми. Така смелчагата, който работи в пчелна ферма в Онтарио, подобри досегашния рекорд с осем минути.

По време на целия опит Ортис стои неподвижен, въпреки че е ужилен два пъти.

брада
netinfo

Жената с най-дълга брада в света

Харнаам Каур е призната за най-младата представителка на своя пол в света с най-дълга брада. Тя страда от заболяване то синдром на поликистозните яйчници. Един от симптомите на заболяването е увеличението на количеството на мъжките полови хормони в кръвта, което на свой ред може да доведе до прекален растеж на космите на лицето.

Още за мъжката брада:

24-годишна британка е жената с най-дълга брада в света (СНИМКИ)

Мъжете с 10-дневна брада са най-сексапилни

Разкриха защо жените не могат да устоят на мъже с бради

Мъжката брада расте по-бързо в очакване на секс