/ iStock/Getty Images
Американският съвет на модните дизайнери присъди основните си награди на Габриела Хърст за дамска мода и на Кърби Джийн-Реймънд за мъжка мода, съобщи Асошиейтед прес.

Наградите бяха обявени от председателя на съвета Том Форд в новата дигитална платформа на организацията Рънуей 360. Първоначално те трябваше да бъдат връчени на бляскава церемония през юни, но тя беше отменена заради пандемията.



След като беше обявена наградата му, Джийн Реймънд публикува видео в Инстаграм как отваря кутия и вади от нея сребърната си статуетка, след което намига на последователите си. Това е неговата втора награда за два дена, след като в неделя беше избран за дизайнер на годината от организацията "Харлемс фешън роу" на виртуална церемония.

Наградата за аксесоари на Американския съвет на модните дизайнери спечели Телфар Клемънс. Отличието за нов дизайнер беше присъдено на Кристофър Джон Роджърс.

И четиримата лауреати печелят награди на Американския съвет на модните дизайнери за първи път.

Благодарствени речи във видео съобщението нямаше. Дизайнерите след това изразиха радостта си на страниците си в социалните мрежи. Хърст изпрати виртуални целувки на Уругвай, където е родена, и поздрави дизайнерите по цял свят, много от които трудно оцеляват в пандемията. "Заедно сме", каза тя.
Хърст е известна с елегантните си костюми с панталони.



Джийн-Реймънд работи в модата от тийнейджър. Той основава фирмата си "Пайър Мос" през 2013 г.

В двете нови категории награди получиха Пиерпаоло Пичоли от "Валенитно" за международна дамска мода и Ким Джоунс от "Диор" за мъжка мода. /
БТА