Амбициите по нови режими, тренировки, ново начало без вредни навици, не подминават никого. И докато някои почват още от първите дни на януари с популярни диети, то други ще изчакат традиционното време за житния режим на Петър Дънов.
 
Сред спазващите го и тази година ще бъде моделът Александра Петканова, която се закани публично в Instagram, че ще го спазва. Вижте в канала "Красивите българки" във vbox7:

Всъщност това не е нещо ново за нея, тъй като тя от няколко години насам го спазва стриктно, като дори е публикувала и видеа по темата.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🗨

A post shared by Aleksandra Bogdanska-Petkanova (@aleksandra_petkanova) on


"Знам, че да хапваме тестени изделия, месо и шоколади е удоволствие, но тялото ни има нужда от почивка и пречистване, за да му помогнем да работи още по-добре след това", пише Петканова.
 
Моделът приканва и последователите си да го спазват, като посочва периода от 22 февруари до 3 март. Макар че феновете ѝ са намерили други дати - 12-22 февруари.
 
Самият режим е изключително рестриктивен - ядат се по 100 гр. жито на ден, до 3 ябълки, до 9 ореха и по 3 лъжици мед. Не се позволяват кафета, цигари, чай.
 
Преди време Петканова беше споделила, че първият път, в който е спазвала режима на Дънов, е свалила 7 кг. На следващата година отслабнала пък с 5 кг. По думите ѝ всеки сваля толкова, колкото натрупани токсини има.