Ал Пачино ще играе Доктор Смърт
Ал Пачино ще играе Доктор Смърт / снимка: БГНЕС

Ал Пачино ще се превъплъти в ролята на д-р Джак Кеворкян, придобил известност като Д-р Смърт. Филмът ще снима за HBO холивудският корифей, режисьорът Бари Левинсън, пише БГНЕС. Сценарист на филма е Адам Мейзър.

Лентата ще разказва за периода в живота на Кеворкян, в който той конструира своята машина за евтаназия "Mercytron", с помощта на която осигурява безболезнена смърт на неизлечимо болни хора. Между 1990 и 1998 г. д-р Кеворкян помага на 130 безнадеждно болни да приключат със страданията си. Телата на доброволните самоубийци той оставя в мотели и морги. През 1999 г. срещу него бяха повдигнати обвинения, основаващи се на видеозапис на самоубийството на 52-годишния Томас Йорк. В резултат на това Кеворкян бе осъден на 8 г. затвор и излезе на свобода едва през 2007 г.

През следващата година 80-годишният по онова време Д-р Смърт, който се задължи да не ползва повече своя Mercytron, се кандидатира за Конгреса. Той се яви на изборите като независим кандидат в Детройт, но без успех, спечелвайки едва 2,7% от подадените гласове.