/ Vivacom
24 от студентите, които участваха в Лятна стажантска програма на Vivacom, остават на постоянна работа в компания. Тази година от 1400 кандидати бяха избрани 58 участници, които преминаха успешно в най-дългогодишната програма за развитие на млади таланти. Почти половината от тях ще продължат своя кариерен път в телекома на пълен или непълен работен ден в ключови отдели в компанията, сред които „Управление на корпоративни проекти“, „Бизнес клиенти“, „Обслужване и предоставяне на ИТ услуги“, „Планиране и оптимизация на радио мрежата“, „Превенция на телеком измамите“, „Дигитален пърформанс“ и др.

Vivacom

„Радвам се да приветствам с добре дошли стажантите, които продължават своя кариерен път във Vivacom и вече са част от голямото ни професионално семейство. Благодаря на всички младежи, че избраха да прекарат лятото си при нас, трупайки знания и опит, както и на всички колеги, които отделиха от времето си и се превърнаха в техни ментори. Само за три месеца младежите се превърнаха в неразделна част от екипа ни. За всички, които остават и за тези, които след време ще решат да продължат своя професионален път във Vivacom, нашите врати са отворени и предлагаме много възможности за кариерно развитие. До момента над 80 служители, започнали като стажанти във Vivacom, вече са на ръководни и експертни позиции в компанията“, каза Николай Андреев, CEO на Vivacom.

Vivacom

Вече 21 години Лятната стажантска програма на Vivacom привлича голям интерес сред младите хора. Стажантите се обучават и трупат опит в реална бизнес среда, подкрепяни от опитни ментори, които преминават обучения с цел ефективно предаване на опит и знания.

„Това е една от най-успешните програми за развитието на младите хора. През годините през нея са преминали над 1650 стажанти досега. А от тях над 520 стажанти са започнали работа в компанията до този момент, мотивирани от проектите и възможностите за работа по интересни задачи. Създаваме среда, в която младите таланти да се развиват, като работят по реални бизнес проекти, осигуряваме допълнителни обучения, а с екипна работа и отдадени ментори – резултатите са повече от ясни. Това помага както на стажантите, така и на менторите, да се подкрепят взаимно, да развиват динамиката в екипите и да споделят общи корпоративни ценности и цели“, казва Малина Чавдарова, директор Човешки ресурси във Vivacom.