100-годишен свещен крокодил се спомина от преяждане
100-годишен свещен крокодил се спомина от преяждане / Thinkstock/Getty Images

Разрастващата се епидемия от затлъстяване не подминава и животните. Поредната й жертва е 100-годишен свещен крокодил, споминал се от преяждане с хранителни дарове, поднесени от поклонници, пише в. "Дейли експрес".

Тантурестият крокодил "обърнал корема", след като погълнал изобилие от пилета, кози и други животни, поднесени му от вярващи, според които жертвените дарове носят късмет. Крокодилът постепенно трупал излишни килограми, докато не бил намерен с корема нагоре в свещеното езеро на храм в Багерхат в югозападната част на Бангладеш.

"Знаехме за проблема, но нямахме представа как да го разрешим. Според легендата желанията на всеки, който утоли крокодилския глад, ще се изпълнят. Обикновено поклонниците носят пилета, но наскоро започнаха да хвърлят и по-големи животни, вярвайки, че колкото по-голяма е жертвата, толкова по-голям е шансът желанията им да се изпълнят", разказва гледачът на покойния хищник, Мохамед Саруар.

40-годишният Саруар допълва, че от общо пет крокодила, обитавали свещеното езеро, четири са се споминали от затлъстяване. Вероятно подобна участ грози и последния обитател, останал насаме с излишък от хранителни дарове.

Експерти напомнят, че в естествената им среда крокодилите могат да оцелеят само с едно хранене седмично.

Източник: БТА