Всяко чудо за 3 дни
Всяко чудо за 3 дни / снимкa: Sofia Photo Agency

Докладът е на Асен Колев, читател на DarikNews

Аз се срамувам от моята държава. Нещо повече, гнус ме е от държавата. Гледам да имам колкото се може по-малко досег с нея.

На 28 години съм, с добра професия. Преди няколко години имах възможност да остана в Америка. Аз се върнах. Заради професията си, заради семейството, но и заради надеждата. Надежда, че България върви напред, и че каквото и да става все пак в България има медии, които изразяват общественото мнение.

Днес вече не мисля така. Ще се върна назад с една „история”, която вече е забравена. Взривът в дома на Васил Иванов. Какво стана с разследването? Този случай за мен е повратна точка. Васил Иванов е жив. Той може да каже – „Аз работех по това и това”. Може да се свърже кой е посегнал върху него. Медиите отначало тръгнаха да се обединяват, да разследват и после какво стана? Според мен всеки журналист, какъвто и да е, трябваше да задава само един единствен въпрос: "Кой?" На всяка пресконференция, на всяка медийна изява на политик и полицай. Да не им се дава възможност да говорят за друго, докато не стане ясно кой беше. Васил Иванов по онова време разследваше предимно държавата и държавните институции. И според мен точно държавата му посегна. Но всяко чудо за 3 дни. В един момент медиите замлъкнаха. Млъкна и Васил Иванов. Никой нищо не казва. Дали самият Иванов знае кои е бил? - 100%. На кой да каже-смятам, че да кажеш на полицията, е все едно да кажеш на мафията. Няма разлика.

Сутринта слушах как се възмущавате, че нямало свидетели на "Плиска". А със свидетелката, която убиха, какво стана? Много сме учудени, че президентът и премиерът застават зад Петков. Много ясно - от него идват парите. Престъпните лица финансират партиите. Това е ясно за всички.

Българският народ показа, че може да се обедини около кауза, но някой трябва да организира общественото мнение. Както беше с медиците. При първата медийна кампания всички се включиха. Защо не направихте медийна кампания за разследването на взрива в дома на Иванов? Някой ви спря!

Гнус и срам.

Можете да изпратите вашия доклад за МВР на e-mail: moiatdoklad@darik.net