„Половинките”  на основните кандидати за президент на САЩ
„Половинките” на основните кандидати за президент на САЩ / netinfo

Брачните партньори играят огромна роля в процеса на президентските избори в САЩ, които ще приключат през ноември 2008 г. Следва малко информация за "половинките" на главните кандидати на Демократическата и Републиканската партия, състезаващи се за номинациите на партиите си.

ДЕМАКРАТИ

Половинките  на основните кандидати за президент на САЩ
netinfo
Бил Клинтън (съпруг на Хилари Клинтън) - 61-годишният бивш президент на Съединените щати с два мандата е най-известното име сред всички останали брачни партньори на кандидатите и може да привлече огромни множества от хора. Но той привлече и негативно внимание, отправяйки нападки в хода на кампанията. Острите му критики към опонента на съпругата му - Барак Обама, принудиха Хилари Клинтън да се извинява, а някои демократически лидери го укориха. Мнозина поддържници на Хилари Клинтън виждат в неговото завръщане в Белия дом плюс, но у критиците той извиква спомени за едно пълно със скандали президентско управление. Клинтън се пошегува с възможността да бъде наричан "First Laddie" (в превод - "първи момък", което на английски звучи близо до "First Lady", т.е. "първа дама" - б.р.), ако неговата съпруга бъде избрана, но каза също, че ще приеме и "първи джентълмен". Ако Хилари спечели, Клинтън смята да продължи своята международна благотворителна дейност с фондацията си.

Половинките  на основните кандидати за президент на САЩ
netinfo
Мишел Обама
(съпруга на Барак Обама) - Адвокат от Чикаго, получила образованието си в Принстън и Харвард, първоначално тя изпитва силни колебания дали да се включи в кампанията, но сега привлича големи множества от хора на своите собствени прояви. 44-годишната Обама временно се е оттеглила от работата си като заместник-шеф на отдела за връзки с местните общности на болниците към Университета в Чикаго, за да подпомогне кампанията на своя съпруг и подобно на него умее да разпалва поддръжниците. Обама заявява, че ако стане първа дама главният й приоритет ще бъдат двете й малки дъщери, но ще насочи вниманието си и върху това как жените успяват да балансират работата и семейството.

РЕПУБЛИКАНЦИ

Половинките  на основните кандидати за президент на САЩ
netinfo
Синди Маккейн (съпруга на Джон Маккейн) - Родена в Аризона, майка на четири деца, ръководи бизнеса на семейството си - дистрибутора на бира "Хенсли и Ко". Маккейн беше откровена за удара, който получи през 2004 г. и за предишна своя пристрастеност към болкоуспокояващи. Работила е за няколко международни благотворителни организации и е застъпник на детското здравеопазване. С изисканото си присъствие редом до своя съпруг по време на кампанията, тя често го представя на митинги и срещи и понякога става обект на неговите шеги. В разговорите му с репортери, тя често вмята свои мисли или се защитава от неговите добронамерени закачки. Ако съпругът й бъде избран за президент, Маккейн казва, че ще продълги своята доброволческа дейност и ще насърчава и другите да правят същото.

 

 

Ан Ромни (съпруга на Мит Ромни) - Ан и Мит се срещат в основното училище и са били гаджета в гимназията, преди да се оженят. 58-годишната Ан Ромни получава диагноза множествена склероза през 1998 г. и оттогава работи за насочване вниманието на обществото към тази болест и за събиране на средства за борба с нея.

Половинките  на основните кандидати за президент на САЩ
netinfo

Факта, че има малко външни симптоми на болестта, тя обяснява отчасти със заниманията си с езда и открито говори за това как е успяла да балансира множествената склероза с отглеждането на пет момчета, докато нейният съпруг е градил кариерата си. Тя неизменно присъства в кампанията и говори на различните прояви на съпруга си почти толкова, колкото и той. Ан Ромни силно вярва в каузата на религиозните организации и в дейността за подобряване благосъстоянието на децата. /БТА/