Запознават институциите с опита на Великобритания в борба с организираната престъпност
Запознават институциите с опита на Великобритания в борба с организираната престъпност / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Народното събрание ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Опитът на Великобритания в отнемането на незаконно придобито имущество”. Форумът ще се проведе под патронажа на председателя на парламента Цецка Цачева. Организатори на дискусията са парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, Министерството на правосъдието и посолството на Великобритания.

Целта на инициативата е представителите на НАП, Върховния касационен съд, прокуратурата и Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност да бъдат запознати с практическия опит на британската Агенция за борба с тежката и организираната престъпност по конфискацията на престъпно придобито имущество.

Във форума ще участват депутати от парламентарните комисии по вътрешна сигурност и обществен ред, по правни въпроси и по бюджет и финанси, министърът на правосъдието Диана Ковачева и зам.-министърът Велина Тодорова. Участие ще вземат и вътрешният министър Цветан Цветанов и главният секретар на МВР Калин Георгиев. За европейската практика за противодействие на заплахите от организираната престъпност ще говори зам.-директорът на Европол Мишел Кие.