Заловиха извършителите на 10 грабежа в Пловдив
Заловиха извършителите на 10 грабежа в Пловдив / netinfo

Полицаи от Пето и Шесто РПУ в Пловдив заловиха извършителите на десет грабежа, регистрирани през първите два месеца на тази година. Като автори на престъпните деяния са заподозрени осем пловдивчани, съобщиха от областната дирекция на полицията в Пловдив.

По първоначални данни на 31 януари около 18 часа на пешеходната пътека на Ботаническата градина 18-годишен нападнал 34-годишна пловдивчанка. Блъснал я на земята и взел дамската чанта й чанта с лична карта, дебитна карта и мобилен телефон “Сименс”.

В началото на февруари в жилищен район „Тракия” срещу бл. №51 мъж причакал 71-годишен пенсионер и чрез заплаха и физическа сила му отмъкнал 200 лева.

Жертва на трима грабители станала и 43-годишна пловдивчанка. На 21 февруари около 22.30 часа на пътеката до бл. №7 в ж.р. ”Тракия”. Тя била пресрещната от трима младежи, които напръскали със спрей потърпевшата и издърпали дамската й чанта с лични документи и пари.

Седем грабежа на дамски чанти с документи, пари и мобилни телефони са били извършени на територията на Четвърто РПУ от трима непълнолетни. Групата действала в следобедните часове на деня и по идентичен начин реализирала престъпните си посегателства – нападала жени и издърпвала дамските им чанти.

Материалите по случаите ще бъдат докладвани в Районна прокуратура–Пловдив, казаха още от полицията.

Други новини от Пловдив