Забраната за продажба на алкохол важи и днес
Забраната за продажба на алкохол важи и днес / netinfo

От Полицията напомнят, че до 22 часа днес е забранена продажбата на алкохолни напитки и бира в София. Полицейските служители ще контролират спазването на реда, като санкциите за допуснати нарушения ще включват глоба до 50 лева. От МВР уточниха още пред „Дарик”, че санкциите за агитация, в полза на някой от кандидатите през днешния ден, са в размер на 5000 лева за физически и 10 000 лева за ючридически лица. Като актовете се съставят от председателите на централните и районните избирателни комисии.

Полицейска охрана на изборните места ще следи за недопускане вътре на лица, носещи оръжие и предмети опасни за живота и здравето на хората, както и лица в нетразво състояние. Създадена е и организация за ограничаването на престоя и паркирането на автомобили в района на Централната избирателна комисия, на площад Народно събрание№2, районните избирателни комисии в зала Христо Ботев в Студентски град, Дом на културата – Средец, на улица „Кракра”№2, 45 ОУ „Константин Величков” на улица „Пловдив” №20 и Областната управа на София на булевард „Витоша” №6, временно е закрит и паркингът пред вход „А3” на НДК.

Той ще бъде отворен след 10 часа на 23 октомври. След приключването на изборния ден автомобилите, транспортиращи бюлетините от изборните места до всички районните избирателни комисии ще бъдат охранявани от пилотиращи автомобили на Столична полиция.

От МВР напомнят още на гражданите да проверят наличността и валидността на личните си карти. Гражданите, чиято лична карта е изгубена, унищожена или с изтекъл срок на годност, ще могат да участват във вота с удостоверение, издавано безплатно в звената "Български документи за самоличност", в столичната и областните дирекции на полицията, и районните управления в страната. Молби за издаване на такива удостоверения, придружени от снимка и валиден документ за самоличност, могат да се подават от 8:00-15:00 часа през днешния ден.