Все пак строят ледена пързалка пред Народния
Все пак строят ледена пързалка пред Народния / netinfo

На площада пред Народния театър „Иван Вазов” ще бъде изградена ледена пързалка – за това са се договорили в телефонен разговор кметът на София Бойко Борисов и министърът на културата Стефан Данаилов. По-рано през деня Данаилов изпрати писмо до Борисов, в което изрази съмнението си относно законността на строежа на леденото съоръжение пред централния вход на Народния театър.

Стефан Данаилов се обърна с молба за съдействие към кмета на София, след като до министъра писмо изпрати директорът на Народния театър проф. Васил Стефанов. В него Стефанов подробно обяснява как снощи от фирма „БВГ Синема” са изпратили техника пред Народния театър и са разтоварили материали, с които да започне изграждането на ледена пързалка и коледни къщички пред главния вход на театъра.

Ръководството му не е одобрявало подобен проект обаче, става ясно от писмото, в което пише още, че от Народния театър категорично се обявяват против пространството пред главния му вход да се използва за търговски цели. Проф. Стефанов настоя кметът на София да прекрати съществуващия договор между фирмата и общината и да съдейства за извозването на разтоварените материали.

По-късно обаче Стефанов и Борисов са разговаряли по телефона и са се договорили ледената пързалка пред Народния театър да работи само от 20 декември до 10 януари. След тази дата кметът на София е обещал пързалката да бъде преместена в някой краен софийски квартал. Пред Дарик Васил Стефанов изрази притеснението си, че е възможно пързалката да продължи да работи и след 10 януари, но въпреки това каза, че засега няма причина да се съмнява в дадената дума от кмета Борисов.