/ IStock
Днес в Национален исторически музей Българският лекарски съюз ще връчи традиционните си награди „Лекар на годината 2020“.

Съсловната организация получи десетки номинации от цялата страната в категориите: “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“; „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“; „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България; „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината 2020“.

2020 година несъмнено е белязана от пандемията Covid-19. Затова и голяма част от категориите пряко или косвено са свързания с Пандемията. Тази година ръководството на БЛС реши да създаде и специална категория "Борба с пандемията - Covid-19", в която ще отличи заслужили медици от цялата страна.

Имената на победителите в отделните категории ще бъдат обявени по време на тържествената церемония в Националния исторически музей.

Сред официалните гости ще са Диана Ковачева - омбудсман на Р България, проф. Костадин Ангелов - министър на здравеопазването, г-жа Йорданка Фандъкова - кмет на София, депутати, директори на болници, представители на различни организации в здравеопазването, лекари.