През нощта времето ще е предимно ясно. Вятърът ще е слаб от запад, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В четвъртък ще бъде слънчево, след обяд над Източна България с купеста облачност. На места, главно в североизточните райони, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 33° и 38°, в София около 33°. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Времето през август: От 13 до 40 градуса

По Черноморието ще е предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Преди обяд вятърът ще е слаб от север, а след обяд ще духа бриз. Максимални температури - между 29° и 34°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над Източна Стара планина и Странджа ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.   

В петък ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е предимно слаб, вече с източна компонента; в нощните часове ще стихва. Температурите ще се повишат още малко и максималните ще са между 34° и 39°.

След като мълния порази момиче: Как да действаме при гръмотевична буря

В събота денят ще започне със слънчево време. Ще се появи разкъсана висока облачност, но до вечерта над западните райони ще се развие и купесто-дъждовна. Ще започнат валежи, придружени с гръмотевични бури, ще има и градушки.

Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух. През нощта срещу неделя и в Централна България ще има интензивни явления.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
БТА/НИМХ