Очаква се сериозно затруднение на трафика по бул. „Цар Борис III“ от днес (19 април). Това каза заместник-кметът на Столична община инж. Ангел Джоргов.

"В по-голямата част улица "Добруджански край" тепърва ще се изгражда. В основната част ремонтът представлява изграждане на улицата, а в източния край е ремонт по съществуващо положение. Става въпрос за нова улица с нови инженерни мрежи, с тротоар от страната на сградите, и с паркиране от лявата страна. Около два месеца са предвидени за изграждането на улицата", допълни той след проверка на ремонтните дейности на улицата в р-н Сердика в София.

По линията на основния ремонт на трамвай номер 5 започва пресичането на околовръстното шосе с "Цар Борис" III, като на два пъти за около три седмици – на две половини без пълно затваряне, ще бъде изграден новият релсов път и контактната мрежа. Очакваме да има сериозни затруднения с движението, затова призовавам гражданите да потърсят алтернативни маршрути. Наясно сме, че те не са чак толкова много”, съобщи Джоргов.

Заместник-кметът на Столична община каза, че се работи на три ключови кръстовища. Той уточни, че по тях ще се работи последователно, а не едновременно.