Варненският общински съветник Иван Славков остава в ареста
Варненският общински съветник Иван Славков остава в ареста / снимка: www.dnesplus.bg

Варненският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража" на общинския съветник от ДПС и вече бивш собственик на „Спартак" Варна Иван Славков.

Магистратите мотивираха решението си със събраните на този етап доказателства, уличаващи Славков, и вероятността той да се укрие или да окаже натиск върху свидетелите. Пред съда ексфутболният бос заяви, че е невинен. За да изчисти името си, се е върнал доброволно от Турция, където е бил на лечение преди задържането си. Славков пожела да бъде пуснат от ареста поне за коледните и новогодишни празници, но молбата му не беше уважена.

Адвокатът на общинския съветник Бранимир Балачев не остана доволен от решението на съда и обяви, че то ще бъде обжалвано. Защитникът коментира, че по делото са извършени много процесуални нарушения. Сводници и наркодилъри са били принуждавани да свидетелстват срещу Славков, заяви Балачев.

Иван Славков е обвинен за създаване на организирана въоръжена престъпна група за разпространение на наркотици, пране на пари и трафик на хора с цел склоняване към проституция. Той беше задържан през октомври след завръщането му от Турция, където е претърпял операция на жлъчката. За южната съседка общинският съветник замина часове преди полицейска акция на стадион „Спартак".

Новини от Варна