Министърът на вътрешните работи Валентин Радев
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев / БГНЕС
Заплатите на полицаите може да бъдат увеличени с 15% от догодина, но не за всички. Това каза пред БНТ министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който заяви, че по-важно е да има някаква устойчивост и поетапно увеличение.

Валентин Радев няма да подава оставка

Той заяви още, че тази седмица ще се проведе извънреден Съвет за социално партньорство между синдикатите в МВР и ръководството в опит да се намери решение и протестите да спрат.

Бизнесът предложи на властта: Нито лев повече догодина за полицаи и военни

"Това са синдикатите, те винаги ще искат нещо. И ние, и те искаме увеличаване на заплатите на служителите в МВР, те продължават да искат, само че не можем да се разберем за размера, доколкото е възможно да бъде разбрано", обясни министърът.

Радев допълни още, че са изпълнили много от исканията на синдикатите, някои остават, а други ще бъдат дебати. Той увери, че е говорил с тях чрез неговия зам.министър, който е шеф на Съвета за социално партньорство и много години са им обещавали неща, но не са изпълнявани по ред причини.

Властта обещава увеличение на разходите в бюджет 2018

"Сега ние се опитваме да бъдем по-активни, да изпълняваме повечето от нещата, които искат. Те казват - да, искаме 15%. Аз им казвам - да, сигурно ще има 15, но на някои. На някои ще има 10, на някои 2, на някои 1. Много по-важно е не да увеличим заплащането в момента, а това да бъде трайно, те да знаят, че всяка година ще бъде по малко, ще има някаква устойчивост, да бъдат давани тези пари, които ще бъдат допълнително на тези, които най-много ги заслужават, както те се изразяват - на терен", категоричен бе вътрешният министър. 
БНТ