/ БГНЕС
„Абсурдно е служебно правителство! Това ще означава правителството да влезе в ръцете на Васил Божков – основна цел както на президента, така и на Божков”. Това заяви зам.-председателят на НФСБ и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти” Валентин Касабов пред Георги Любенов по БНТ днес.

Той беше категоричен, че правителството ще остане. „През 2018 г. имаше по-големи протести от днес. Те бяха манипулирани и купени от същия човек, който сега е в Дубай", обвини той.

През 2018 беше генералната репетиция. Представлението е днес и в него главен герой е Христо Иванов. Божков е режисьорът”, подчерта Касабов.

Той припомни как заедно с Валери Симеонов, НФСБ и телевизия СКАТ още от 2006 г. са снимали парка „Росенец” и са подавали множество сигнали за така наречените сараи на Доган. „Подадохме сигнали и във времето, когато Христо Иванов беше правосъден министър. Не реагира. Сега изведнъж се събуди и видя, че в банята има топла вода и бойлер”.

Той посочи, че една част от протестиращите и днес взимали по 100 лв. по оперативни данни на МВР.  По думите му – Христо Иванов е едната страна в процеса.  Другата е президентът, който мечтае за абсолютната власт. „Той е изцяло в ръцете на този човек от Дубай, как се казва ...Черепа. Изживява се като малкото черепче”.

Въпросът за оставката на тримата министри ще се решава от Коалиционния съвет. „Но, важното е, че те са министри, които не могат да бъдат упрекнати в професионален план”.

„Борисов ще бъде премиер до края на март, защото ако го няма него, ГЕРБ, нас – кой ще дойде?  Част от БСП, от Христо Иванов и Васил Божков. Много интересна дружинка", анализира заместникът на Валери Симеонов.