Уволнените полицаи в Перник свързани с престъпния контингент
Уволнените полицаи в Перник свързани с престъпния контингент / netinfo
Част от шестимата освободени началници от пернишката полиция са били в пряка връзка с престъпния контингент. Това каза в Перник министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Шестима началници от местното районно управление бяха подменени след последното показно убийство в града. Министърът отбеляза още, че от двете широко популярни престъпни групи не е работено системно.

Според Петков предприетите през последната година мерки в страната срещу наркоразпространението в страната дава резултати, посочвайки зачестилите случаи с отрязани уши. В тази връзка той призова потърпевшите да бъдат по-сговорчиви и откровени с органите на реда, защото „след ухото може да последва и носителят на ухото”.

По повод трагичния инцидент с влака София – Кардам Петков категорично заяви, че в никакъв случай не става дума за терористичен акт.

При визитата си в Перник министърът на вътрешните работи и кметът Росица Янакиева дадоха старт на проект за видеонаблюдение на града на стойност близо 3 милиона евро. Румен Петков предостави за нуждите на полицията и пожарната 13 нови леки автомобила.