Темида, съд, решение
Темида, съд, решение / Списание Мениджър
Румънката, която блъсна с кола алпиниста Боян Петров и еколога Андрей Ковачев на Кресненското дефиле, получи условна присъда.

Ана Фечея сключи споразумение с  прокуратурата, което бе одобрено от Районния съд в Благоевград. Тя бе осъдена на една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, както и лишаване от право да шофира за 2,5 години.

Лекари се борят за живота на отнесените на пътя Боян Петров и Андрей Ковачев (ВИДЕО)

Инцидентът стана на 23 август миналата година на главен път Е-79, в местността Османската чешма. Румънката блъсна с колата си двамата природозащитници, които се движили по банкета на шосето. Жената пътувала със съпруга си и малкото им дете. Тримата отивали към Гърция.

Предават на съд румънката, прегазила еколозите Боян Петров и Андрей Ковачев на Е-79

Според съда водачката нарушила правилата за движение на пътя, шофирала с 64 км в час при ограничение на скоростта от 40 км/ч. Колата й напуснала лентата за движение и навлязла в десния пътен банкет, където блъснала двамата мъже по непредпазливост.

По това време Ковачев и Петров правили обследване за влиянието на строежа на магистрала Струма върху биологичното разнообразие. При катастрофата Ковачев получи средни телесни повреди, а Боян Петров пострада по-тежко.