Уличната баня в София започна
Уличната баня в София започна / netinfo

В столицата започна миенето на централни булеварди по нареждане на кмета Бойко Борисов. От 23 април ще се мият и улици в централната градска част. В бюджета на София са предвидени 1 300 000 лв. за цялостно измиване на града.

Миенето започна от бул. „България”. Първите булеварди, които ще се мият в рамките на кампанията за пролетно почистване са „Цариградско шосе”, „Брюксел”, „Тодор Александров”, „Владимир Вазов” „Цар Борис ІІІ”, „Евлоги Георгиев „ „Европа”, „Пейо Яворов”, „Никола Вапцаров”, „Александър Малинов”.

Движението по тях няма да се спира. Когато обаче започне измиването на улици в районите „Триадица”, „Средец” и „Оборище” ще има спиране на движението между 7.30 и 14.00 ч. Непреместените автомобили ще бъдат принудително вдигани от паяци. По улици, където се извършва или предстои ремонт, миенето ще е след като той бъде извършен.

Бойко Борисов е наредил на БТК ,"Топлофикация- София", "Електроразпределение -Столично" и „Улично осветление" да оказват съдействие и да отстраняват проблемите по своите шахти, настилки, тротоари и пътните платна.